Sinterklaas

Na een lange tijd toch maar eens weer een update.

Afgelopen weekend voor de 2e kaar sinterklaas gevierd samen met Femke. Ze snapt er nog niet veel van maar cadeautjes zijn natuurlijk altijd leuk.

Het begon afgelopen vrijdag wat minder. Het was weer papadag dus ik mocht op de kleine rakker oppassen. Toen ik haar 's morgens uit bed haalde zag ze er al niet echt super uit maar er was verder niet echt veel aan de hand. Ze voelde wel warm aan maar om nu net nadat ik haar uit bed had gehaald te temperaturen dat wilde ik nog even niet. Bij haar eerste luier rond een uur of 9.30 uur toch maar even de thermometer gepakt en gekeken of ze een verhoging had. De thermometer liep snel op, dus ik wist dat ze koorts had, en stopte vervolgens bij 39,6 graden. Toch maar even aankijken hoe het verder ging want ze was verder wel goed te pas. Toen ik haar tegen 12.00 uur naar bed deed was de koorts 39,8graden.

Normaal slaapt ze tussen de middag ongeveer 2 uurtjes tot 2 1/2 uur. Deze keer heb ik haar langer laten liggen omdat ze erg onrustig sliep. Heb haar er rond 15.30 uur weer uit gehaald en tegen 16.00 uur weer getempt. Ik hoopte dat de koorts door haar slaapje gezakt was, maar deze was 40,2 graden. Ik heb haar een zetpil gegeven en toen Rozemarijn thuiskwam was ze al weer iets beter te pas. 's avonds niet te laat naar bed omdat ze toch wel erg moe was. Weer kijken wat haar temperatuur was en deze was iets gedaald tot 39,6 graden. Besloten om haar tegen 22.00 uur nogmaals te controleren en bij een te hoge temp nogmaals een zetpil te geven. Zo gezegd, zo gedaan. Nog steeds een hoge temp en maar weer een zetpil gegeven. De nacht verliep aardig goed. Weinig tot geen gehuil, gesteun of gekreun gehoord vanuit haar kamer.

De volgende ochtend de temperatuur opgenomen en de koorts was op dat moment weg (37,4graden), maar zou in de loop van de dag wel weer iets terug komen. Zaterdag op zondag verliep goed en zondag was ze volgens ons weer de oude. Geen temperatuur meer opgenomen.

Maar laten we even terug gaan naar zaterdag. Dat was de dag dat sinterklaas bij ons een zak met cadeaus achterliet. 1 gedeelte was voor Femke en het andere gedeelte was voor de rest van de mensen die er waren. Femke keek haar ogen uit. Allemaal cadeaus en een hele boel voor haar. Ach ja 5 cadeaus is voor zo'n kleine meid al veel. Ze kon niet wachten met uitpakken en voor we het wisten was het eerste cadeau al open. De rest volgde snel en ze wist niet wat ze als eerste vast moest houden. Ook kreeg ze van ons bezoek nog cadeaus en ook die vielen in de smaak. Nadat ze alles had uitgepakt en er even mee had gespeeld moest er gegeten worden. Met z'n allen aan tafel en na het eten weer snel richting de cadeaus. Nog even spelen en dan snel naar bed.

Zondag was het weer een nieuwe dag en ook weer een dag met cadeaus. We gingen 's middags naar Enschede om daar sinterklaas te vieren. Ook hier kreeg ze van ons weer 5 cadeaus en nog enkele van de rest van de aanwezigen. Nadat de kinderen hun cadeaus hadden uitgepakt hebben de "grote mensen" een dobbelspel gedaan om met de rest van de cadeaus aan de haal te gaan. Hierna alles bij elkaar gepakt en weer snel naar huis, eten en daarna de kleine snel naar bed gedaan. Femke heeft nog 30 minuten lang gebrabbeld en is daarna in slaap gevallen. Morgen weer een drukke dag voor de boeg bij de opvang.