Femke ziek (Update)

Omdat ze ook nog eens verkouden was en dit ook erger werd was ze erg aan het kuchen en roggelen. De slijm maakt het haar samen met de verstopte neus ook niet echt makkelijker met ademhalen. Normaal haalt ze altijd adem door haar neus en nu moest ze door de mond ademhalen.

We hebben haar zondag rond het middaguur een zetpil gegeven om te kijken of dat haar hielp tegen de koorts. Dat leek niet te helpen, de koorts zakte dus ook niet. Zondagavond had ze nog 39,1 graden en ik heb haar toen om 24.00 uur nog een keer wakker gemaakt om de temperatuur te checken. Deze was toen 38,5 graden, gelukkig weer iets gezakt. Maandagmorgen was haar temperatuur nog verder gezakt tot 38,1 graden en kon ze dus naar de kinderopvang. We zijn beide naar ons werk gegaan en tegen 13:30 uur werd ik gebeld door de kinderopvang met de mededeling dat haar temperatuur nu 38,7 graden was en dat we haar op moesten halen omdat haar temperatuur boven de 38,5 graden uit was gekomen. Zo gezegd zo gedaan. Ik heb verlof op genomen en heb Femke opgehaald van de opvang. Thuis heb ik haar direct het bed maar weer in gedaan en heeft ze rond 15.30 uur nog een potje groente op gegeten. Vandaag was ze al weer wat beter te pas en haar koorts was ook weer wat lager. Alleen vanavond is de temperatuur boven de 38 graden gekomen, de rest van de dag zat ze eronder.

Hopen dat ze van de verkoudheid afkomt en dus ook van al dat slijm. Zal allemaal wel weer in orde komen. Maar het blijft zielig als je zo'n klein kind moeite ziet hebben met zichzelf en de situatie. Morgen zal de koorts waarschijnlijk wel helemaal weg blijven en zal het op een gegeven moment ook wel beter gaan met de verkoudheid.

Allemaal afwachten, maar ik zie het wel weer goed komen.

 

Update 26-11-2008:

Rozemarijn is vanmorgen met Femke bij de huisarts geweest en deze heeft Femke onderzocht. De huisarts constateerde dat Femke ontstoken slijmvliezen en een irritatie aan de keelamandelen had. Hierdoor krijgt ze dus ook veel slijm in de keel en dat zou alleen maar erger worden. De huisarts heeft Femke een penicillinekuur voorgeschreven die haar moet helpen er weer bovenop te komen. Binnen 2 dagen zou de koorts gezakt moeten zijn, anders krijgt ze andere medicijnen.