Femke is goed te pas en groeit als kool.

Ze woog bij het consultatiebezoek van 22 juli 5855 gr en was 61.1 cm. Bij het bezoek van 2 september woog ze al 7015 gr (slik) en was ze 65.7 cm. Ze zat qua lengte altijd al bovenin in de grafiek, maar nu volgt haar gewicht ook. Volgens de arts geen probleem. Het is een flinke meid! Qua kleding is het nu wel uitzoeken geblazen, maat 62 past haar nu al bijna niet meer.


Vanaf 22 juli zijn we gestopt met het inbakeren. Omdat ze nu zelf kan omdraaien, loop je het risico als ze ingebakerd is dat ze niet meer van de buik op de rug kan rollen met alle gevolgen van dien. Vanaf het eerste moment is het goed gegaan zonder doek. We waren bang dat ze weer erg druk zou worden bij het inslapen, maar dit viel 100% mee. Ze slaapt zelf goed in en overdag is ze ook een stuk rustiger. Wel doen we haar in een slaapzak, zodat ze altijd wat over haar heen heeft. Ze wil namelijk nog weleens gaan “wandelen” in bed.


Femke slaapt goed. ’s Avonds krijgt ze om 20.30 uur haar laatste fles. Vervolgens slaapt ze de hele nacht door tot 07.00 uur. Dan is het weer tijd voor een flesje. ’s Ochtends na de fles is het even samen met mama tv kijken (Bumba en Kabouter Plop, plopper de plop!). Daarna is ze moe en gaat ze weer naar bed tot een uurtje of 11/11.30 uur. Dan is het weer tijd voor een flesje. Meestal gaat ze daarna spelen in de box of gaan we op pad. Zo tegen 13.00/13.30 uur begint ze weer in haar oogjes te wrijven of onmeunig te gapen en is het weer tijd voor het bedje. En dan is het om 16.00 uur weer tijd voor de fles. Ze krijgt nu per dag 4 flessen van +/- 240 cc en die flessen gaan voor het grootste gedeelte op!! Tja dan wil je wel groeien!


Femke vindt het ook heerlijk om in bad te gaan. Zo fijn zelfs dat ze voor het badderen al spontaan begint te plassen. En anders wel tijdens het badderen. In het begin zat ze driftig te zwaaien met de armen en te schoppen met de beentjes. Maar nu is ze zichtbaar aan het genieten van het warme water. En als je er ook nog Jingel bels bij zingt, is ze helemaal happy. Kinderen doen de gekste dingen met je (ahum kerstliedjes zingen terwijl het zomer is!)