Femke's 1e prikjes

Daarna werd ze door de arts nagekeken. Ook bewoog de arts haar gezicht van links naar rechts boven Femke's hoofd om te zien of Femke haar goed volgde. Dit ging helemaal goed. Ook werd Femke op haar buik gelegd om te zien hoe het stond met haar nekspieren. De arts verbaasde zich er over dat Femke continu met haar hoofd omhoog bleef. Tja dat deed ze eigenlijk vanaf begin af aan al. Ze is erg nieuwsgierig en wil graag alles meekrijgen. De arts vond haar een sterke en vrolijke meid.

Vervolgens waren de prikjes aan de beurt. Ze kreeg de vaccinaties tegen DKTP (Difterie, Kinkhoest, Tetanus en Polio) en HIB (Haemophilus influenzae type b,= oa hersenvliesonsteking, bloedvergifting, longontsteking). Ja het was wel even flink brullen geblazen, maar toen we eenmaal buiten waren en gingen wandelen viel ze als een blok in slaap in de wandelwagen. Thuis was ze af en toe een beetje jengelig en had ze iets verhoging. Volgens de arts was het ook mogelijk dat de huid bij de prikjes rood en dik zou worden, maar daar had ze geen last van. Gelukkig heeft ze thuis tussen de huilbuien door ook nog veel gelachen en geteut. Dus al met al heeft ze niet echt veel last gehad van de prikjes.

Omdat je een baby niet mag inbakeren 24 uur na een vaccinatie, moest Femke zichzelf in slaap zien te krijgen zonder inbakerdoek. Dit vond ze nog wel moeilijk, dus de dag erop zijn we toch maar weer begonnen met inbakeren. En slaapt ze weer als een prinsesje.

De volgende prikjes staan gepland voor dinsdag 22 juli. Maar hopen dat die net zo goed gaan als de 1e prikjes!