Verhoging

Bij aankomst op het ziekenhuis werden we na enige tijd geholpen door dr. Sikkema. Na een inwendige en uitwendige echo en na een inwendig onderzoek kwam hij tot de conclusie dat Rozemarijn een bloedstolsel heeft tussen haar baarmoeder en en de blaas en een kleine tussen navel en keizersnede. Dit verklaart waarschijnlijk ook het lage HB-gehalte en pijn bij het plassen. De koorts kwam hier ook uit voort, want het lichaam is bezig deze stolsels op te ruimen. De antibiotica kuur die ze had gekregen voor haar blaasontsteking komt nu ook goed van pas voor het opruimen van de stolsels. Het lichaam ziet deze stolsels nl een beetje als een ontsteking.

We hebben een vervolgafspraak staan voor volgende week om te controleren of de stolsels al zijn afgenomen in grootte. In de tussentijd moet ze iedere dag minimaal 3 keer haar temperatuur opnemen. Deze mag niet boven de 39 komen. Als dit wel het geval is moesten we direct het ziekenhuis bellen omdat er dan infectiegevaar kan zijn.

De keizersnede/wond geneest zeer goed volgens de gynaecoloog en de hechtpleisters die er nog zaten mocht ze thuis zelf verwijderen.

Nu vallen de puzzelstukjes allemaal op hun plaats. Het lage HB-gehalte, de pijn bij het plassen, de pijnlijke plekken en de koorts. Toch fijn dat er nu wat gevonden is en maar hopen dat het lichaam zichzelf kan herstellen.