Controle ziekenhuis (3)

Tegen 6.00 uur werd ik gewekt door de verpleegkundige met de mededeling dat ik een kamergenoot krijg en dat er vannacht iemand was bevallen die anders vandaag ingeleid zou worden. Dat betekent dat ze mij misschien vandaag in kunnen gaan leiden i.p.v. morgen. Daar was ik eigenlijk wel blij van. Anders had ik dus vandaag de hele dag in het ziekenhuis kunnen blijven zonder dat er wat gedaan werd.

Om 7.00 uur kwam de verpleegkundige me nog herinneren dat ik mijn schildkliermedicijnen moest innemen voordat ik het ontbijt kreeg rond 7.45 uur. In de tussentijd is mijn kamergenoot ook gearriveerd en lig ik niet meer alleen op de kamer. Tegelijkertijd met het ontbijt werd ik ook weer aan de CTG gehangen voor het geval dat de artsen tijden het overleg van 8.00 uur beslissen om mij vandaag in te leiden. Tegen 8.30 uur werd mij verteld dat ik vandaag ingeleid ga worden en kreeg ik direct een inwendig onderzoek. Tijdens dit onderzoek bleek dat de baarmoederhals nog niet helemaal rijp was om te bevallen en dat ze deze d.m.v. gel zover proberen te krijgen. 

Na het onderzoek en de gel werd ik weer aan de CTG gelegd om te kijken of de gel zijn werk deed. Ik heb gelijk daarna Bjorn opgebeld zodat hij ook op het ziekenhuis kon komen. Normaal was hij pas rond het spreekuur gekomen. Tijdens de CTG kreeg ik toch wel last van harde buiken dus ik hoop dat het zich zo doorzet.

Afwachten dus.....